onsdag 21 maj 2008

Fotträning i långa korridorer...

Idag stannade vi kvar efter jobbet och utnyttjade en jättelång korridor i huset för fotplacering. Undrar vad folk som passerade tänkte...
Men, måste bara skriva att han är faktiskt riktigt duktig och med väggens hjälp lärde han sig idag att starta med mig och följa allt mellan 2- 5 steg! Med fin fokus så länge vi var ensamma. Han tror dessutom forfarande att det är ok att slänga sig ner i ett ligg lite när som, då han sitter i utgångställning men det skall vi nog få ordning på..
Därefter åkte vi ut till Frölunda för att bo i föräldrarnas hus och vara kattvakter. Vi tog en tur på "tippen" där det springer en massa lösa hundar. Det känns som att det är viktigt att han får lära sig att ta hundmöten på ett bra sätt och lös fixar han alla möten galant. Annat är det tyvärr om han går ihop med de andra i koppel, då blir han superfrustrerad och låter som Cujo. Kompis hjälper också till om jag inte är med på noterna. Haltin har hjälpt en massa med dessa kopplade hundmöten och Dito blir bättre och bättre även här, då jag får bättre möjlighet att fysiskt hantera alla 3..
Det är synd att han reagerar så fort och mycket utan att tänka först men jag hoppas att det löser sig med träning och med erfarenhet.

Inga kommentarer: