söndag 14 september 2008

Tillbaka med fötterna ner och huvudet upp, med näppe...

Lånade tillbaka fina Tomo för att han skulle få leka med sina vänner, visst är han söt! Han har det nästan oförskämt bra hos sin nya familj men hundkompisar måste man få busa med ibland.

Har tillbringat de sista 2 dagarna med att snyta mig, äta fishermans friend och sooova. Snuvan har precis börjat vända och det var inte mer än rättvist för jag har faktiskt äntligen semester!!!!!! 4 veckors "ta det lugnt, försöka fixa sånt man aldrig hinnertid"! Välbehövligt.

Åkte till Stockholm på kurs för Sarah Heath en av de högst rankade beteendevetande veterinärerna vi har i världen. Hon höll en 2 dagars kurs för klinikfolk om hundens naturliga beteende, myten om "dominans" den senila hunden, den överviktiga hundens beteende, hur vi skall hantera hundars språk och rädslor hos oss på klinikerna för att minska oron hos hunden. Dessutom fick vi lära oss mer om hur man kan använde de kemiskt framställda preparaten som efterhärmar deras naturliga feromoner. Vi lärde oss om hur man arbetar med ljudrädslor, och hur och med vad man eventuellt behandlar med medicinska preparat. Vi blev som vanligt fullproppade med nya ideér och infallsvinklar.

Det är väldigt intressant för mig att få lyssna på en veterinär som har båda sidorna: mentaliteten och den fysiska hälsan som sina kunskapsområden. Det blir lätt att håller man på med enbart beteenden så vet man inte exakt vad vi gör på klinikerna och varför, och vise versa. Veterinärers kunskap om djurens mentala sida varierar beroende på intresse och erfarenhet.
Direkt efter kursen var det att slänga sig på tåget för att därefter jobba nattskiftet i 11 timmar.... De följande 2 nätterna var tunga, snuvig och trött men det gick det med. Dessa nätter var faktiskt mina sista dagar i Gbg för efter semestern börjar jag i Kungälv! Roligt roligt!
Jag kommer att sakna Gbg med alla härliga arbetskompisar men jag måste nog säga att den nya kliniken lockar oerhört med min nya tjänst som kommer att innebära poliklinikjobb med beteendefrågor i tjänsten och utanför om det skulle behövas. Kan inte bli bättre!
Just det, glömde säga att jag förutom Sthlm , nätter, snuva nästan köpte ett hus som återigen låg ute pgr av strulig budgivare. Min snälla far och jag var uppe igen och tittade och ansåg fortfarande att det var intressant så jag la mitt bud .... men i sista stund blev jag överbjuden igen...ja ja, mitt hus dyker nog upp när det är dags.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till nya jobbet - det låter ju helt perfekt! Grymma vuxenpoäng på att lägga bud på hus också (jag är grön av avund!) Vi ses!

Ingela, Cosby o Wilde sa...

Hej! Förstår om det varit intressanta föreläsningsdagar....jag blev lite extra nyfiken på det du skrev..."överviktiga hundars beteende" så jag undrar..på vilket sätt deras beteende förändras...har det med kroppsspråket eller ngt annat att göra?? Kan vara bra med vettiga argument om frågan dyker upp i ngt sammanhang...Ha det gott o krya på dig!!/Ingela, Cosby & Wilde