söndag 3 maj 2009

Tema hund under helgen

I Fredags kom 2 kurskompisar för att fika och för att se hur klickerträning fungerar.

Den ena tjejen har med sig sina fantastiska två grandisar varav den härligt stora tösen Julia fick Ditos underkäke att klappra... Han försökte tappert att visa att han var en redig karl vilket innebar att han hängde och klängde runt hennes knän ungefär....högre upp nådde han inte. Det visade sig att den härliga fröken uppskattade nötfärs så efter en kort introduktion smällde hon sina stora fötter på diverse targets och annat som presenterades för henne. Kul!

Mina hundar var dock bägge mycket disträ och uppvisningen som skulle bli med två "superhundar" blev allt annat än inspirerande.... typiskt. Det är väl så det skall vara när man vill bevisa något....

Idag hade vi dessutom Malte och Ozzy här för lite träning inför deras första anmälda tävlingar. Malte har fått en ordentlig kläm på sitt fria följ så det här kommer nog att bli bra.

Ozzy har inte riktigt förstått att det inte alltid är just rörelse som gäller utan att det ibland gäller att inte bara slänga sig ner i ett ligg utan att faktiskt också ligga kvar.... Han vill ju så mycket hela tiden så vi lade direkt på störning/belöning som försvann så fort han reste sig, allt för att göra det tydligt att det är ett moment att faktiskt ligga kvar trots att tiden går så långsamt om man är en Ozzy. Han förstod snabbt och lade sig platt i backen så fort lekbelöningspausen var klar, allt för att få se sin leksak igen.

Mina hundar, först Dito, har tränat att komma in i utgångsposition för att sen direkt gå fot en raksträcka med helt om och halt. Detta gör han lysande! Han fick även apportera metallapporten och nu ikväll har vi tränat på fjärrdirigering.

Kompis har tränat stegförflyttningar, och det som han har svårt för är bakåtstegen då han gärna stegar ut åt sidan. Så fort vi har en vägg brevid så går det fint så vi får nog köra lite till.
Däremot är han klockren på fjärren, fria följet i övrigt och till sist metallapporten!

Vi har köpt 6 små badankor i olika färger där hundarna har lekt med att lära sig att hitta och avlämna den svarta, det blir bättre och bättre!Kul kul!

Ego har inte gjort någon som helst nytta....Men är ganska söt ändå.

1 kommentar:

Anette och Malte sa...

Tack för igår - vi tränar vidare! Idag på öppen träning på JBK, det gick utmärkt bra! Allt känns så mycket stadigare nu när vi fått till en bättre fotposition! Och jag försöker mitt bästa att plocka bort mina DK:n... ;)
Fast nu löper Maltes dagiskompisar i stafett. Han är ju vanligtvis inte väldigt brydd av löptikar, men när det är tikar han känner är det en helt annan femma. Storpudel 1 är på väg in i höglöp, storpudel 2 har precis börjat, så det är bara att räkna med storartat hormonpåslag hela vägen fram till tävling. Risken är väl att han däckar av ren utmattning redan under platsliggningen! :D