torsdag 16 juli 2009

Halloj allihopa!

Här är det som vanligt full rulle med jobb och kurser. För tillfället är det jag som åter igen suttit i skolbänken och varit på den 2:a etologiträffen i Skara. Det är skoj att få lära sig mer om djurslag som jag inte haft en aning om ens vad det är när deras namn nämns....
Diskussionerna blir otroligt intressanta när man vänder och vrider på orden "välfärd" "berikning" osv.

Kan så kallat lägsta godtagbara standard anses vara en tillförd berikning eller behöver det vara att man aktivt har lagt till ytterligare bitar för att förmå djuren att aktivera sig och kunna leva med ett så naturligt beteendemönster som möjligt?

När vi diskuterade vilket djurslag som passar eller inte passar som djurparksdjur så blev det mer eller mindre svaret att alla djur är mindre passande. En grupp tyckte att marsvin eventuellt kunde fungera då de är små i storlek,(man kan tillgodose för dem stora ytor)ulliga och söta, (gullighetsfaktor för besökarna) och är inte så lättstressade (lätt att reproducera sig). Dessutom har vi ganska bra kunskap om hur de lever i det fria och det kan gå att efterhärma.

När jag var i Skara blev vi dessutom erbjudna att åka på en 4 dagars konferens i de exotiska djurens etologi (Berlin)! Det är en kurs på D-nivå och kursen innefattar hur man gör en vetenskaplig studie i beteende och det verkar otroligt intressant! SLU står för kostnaderna!

Detta innebär i praktiken att jag i September skall åka direkt från ett 4 dagars klickerseminarie i Tomelilla (Emma Parsons)till flygplatsen i Köpenhamn för att ta mig till Berlin. Det blir en snurrig vecka men roligt skall det bli!

Dessutom har jag blivit kontaktad av SKK västra för att hålla utbildning för deras instruktörer och det känns ju som en utmaning! Jag har ju tidigare varit runt på SBKs klubbar så det borde bli bra.

Det viktigaste som hänt sen sist är dock att jag har gett mig tusan på att inte alltid prioritera jobb och djur framför mina vänner så jag har faktiskt även varit på Brännö och pimplat rödvin med ett gäng gamla goda vänner som jag inte träffat på år och dar! Vi sov över och det kändes som förr när man lite lurig i luvan låg och snackade och fnissade sig till sömns... Underbart!!! Tankat ny energi! Tack ni fina fina, och i Augusti skall vi göra om ét!

Inga kommentarer: