lördag 30 januari 2010

Verkligheten kommit ifatt....

Insåg att 4 st kurser á 10-15 hp inte var realistiskt när man jobbar 100% och har en egen firma vid sidan av med föreläsningar, kurser och konsultationer. Dessutom har jag ju faktiskt egna hundar (och katt)som behöver lite fokus allt som oftast... Detta har inneburit att jag har tackat nej till 2 av kurserna "hästens beteende" och "djurhållning". Jag skall fortfarande läsa 25 poäng i höst "avel, hälsa och utfodring- hund" och "människan och djurens kognition". Det är två tuffa kurser så jag får nog lägga ner lite krut verkar det som...

Sen sist har jag varit i Alvesta och tjatat öronen av ett skönt gäng som går instruktörsutbildning för David Selins Hundutbildningsgrupp. 9 timmar skulle jag hålla låda och det gick! Bra frågor och ett engagerat gäng gör att en sådan dag blir riktigt bra!

Jag har även haft en del privatkonsultationer främst gällande hundar som är väldigt högt upp i varv så det vi har fokuserat på har ffa varit att förstärka alla lugna signaler. Det har känts som att det fungerat.

Jag har också varit på Kallebäcks brukshundsklubb och pratat inlärning och klicker på deras instruktörsutbildning. Samma där, det var ett trevligt gäng med bra frågor. Jag gillar mitt jobb!

Här hemma ligger snön fortfarande och en sån här vinter kan jag faktiskt inte ens minnas när vi hade sist! Jag älskar att det är ljust och torrt och hundarna mår ju toppen när dom kan kasta sig in i stora snövallar och annat! Ego, katten är nog lite mer skeptisk till kylan och tycker att det är kallt om tassarna men det är ju i och för sig lättare att hitta skogsmössen nu när dom stackarna antingen försöker värma sig i vårt hus, eller under löv och annat när den numera 6 kilo tunga 14 månaders mördarmaskinen kommer sättande.

Varning känsliga läsare...Jag behöver väl inte säga att han blev avmaskad 20 minuter senare...?

1 kommentar:

Lotta sa...

Åh, vilka fina bilder på katten:)