onsdag 19 maj 2010

Snart sommar....


Vi har börjat Ditos utbildning mot att bli eftersökshund. Detta innebär förhoppningsvis att vi skall kunna hjälpa till att spåra upp påkörda eller skottskadade klövdjur som sprungit till skogs. Ozzy, Ditos bror är även han med och det är nog det roligaste våra hundar någonsin gjort! Att spåra färskt blod och till slut komma fram till en härlig älg/ rådjursklöv. Vi har inte börjat med superlånga spår än utan som det är spårar dom väl en cirka 100-200 meter med några vinklar. Svårighetsgraden kommer att ökas med att föränga tiden, vinkla mer, sankmark, bäckar, bloduppehåll och annat som kan utmana. Det är toppenroligt i alla fall och hundarna jobbar jättebra!

Kompis, mår lite bättre men äter fortfarande sin smärtlindring. Så fort han har glömt bort sig och busat för mycket så får han ont. Vi får helt enkelt vara försiktiga trots att det är trist att hålla igen på en hund som är superglad i att busa och jobba.

Jag kommer att dra igång kurser för berikning med blodspår, enbart för att lära folk hur kul det är att se sin hund jobba med sin näsa och för at få se hur kul dom tycker att det är. Nu till helgen drar jag och Cilla iväg till David Selin i Alvesta för en hel helg i berikningens tecken, Kul!

Inga kommentarer: