söndag 8 augusti 2010

Varit på rasspecial och snott en kissekatt...

I helgen var det schapendoesspecial i Tånga hed (Vårgårda).

(Obs, gammal bild)
Jag har gått ur aktivitetskommittén så det var inte något jobb utan tanken var mest att åka upp och bara titta på som en vanlig människa...;)
Men det är svårt att låta bli. Efter att lydnadstävlingarna dragit igång festivalen på fredagen med ett stort antal anmälda hundar som gjorde strålande ifrån sig var det på lördagen dags för den stora utställningen. Över hundra schappar anmälda, influgna specialistdomare från Holland och ett strålande väder med gassande sol gjorde att det blev en trevlig dag. Vaccinationskontrollen tog jag hand om av bara farten och sen fotograferade Anette alla jyckar medan jag stod och var koppelhållare.

Plötsligt ropar högtalarna efter en veterinär och jag springer bort för att se vad som hänt. En hane har börjat att snurra runt och vingla av värmeslag. Vi blötte snabbt ner vovve, pulsen var tunn och snabb, slemhinnorna bleka och pupillerna mkt små. Jag fick till slut tag på termometer och sprit, (Genuin Vodka!)som vi baddade tramdynorna med. Annars stod han med varje tass i en skål med kallt vatten samtidigt som han spolades. Han blev sakta men säkert mer stabil i sitt allmäntillstånd och efter att ha gjort en köttsoppa på burkmat blandat i en stor skål vatten, fick vi honom att börja dricka. Då vände det och vi beslutade att avvakta med att åka iväg till Skara med honom. Skönt... Efter det bjöds alla vovvar på plats att dricka ur vår soppskål vilket av de flesta blev mycket uppskattat. Det kan hända fort gott folk så snälla förebygg så mycket ni kan gällande att hålla vovvarna i skuggan och få i dom massor med vätska redan innan ni tror att det är värme på gång.

Jag hade bestämt mig för att åka hem på kvällen och hoppa över resterande middag, avelsbedömning och agility så ner till vårt hus som vi hyrde. Där råkade det finnas en hel hord med kattungar som struttade omkring med spinnande attityder och totalt orädda var dom. Speciellt en herre utmärkte sig, han gick rakt fram till både folk och hundar precis som om det regnade och att alla redan kände varandra väl... Jag hade inte styrkan nog att lämna honom då jag föll pladask och dessutom visste jag att de hade tre kullar med ungar som var tvungna att hittas hem åt, och det är inte alltid sånt slutar väl... sagt o gjort!

Får jag presentera Snoddas, en snodd katt som numera bor med mig och min flock....

Det tog ungefär ett halvt dygn innan Ego insåg att den lille närgångne kissen inte var ute efter honom och nu är dom bästa kattbundisar. :)

Detta gör mig så glad för jag vet ju att många katter helst vill vara själva då dom inte artmässigt är flockdjur men Ego har visat att han gärna vill hänga med oss så fort vi är hemma och ett beslut att skaffa en till har växt fram sakta men säkert... Han var skeptisk först men kunde inte låta bli att smyga efter den lille precis vart än det bar och när vi gick en promenad så blev dom vänner.

-Nu är det ju bara så att förra veckan betalade jag för en liten "Säpo" - blandras Sibirisk/ bondkatt som kommer nästa måndag, så om en vecka har jag plötsligt tre katter....:0 Hoppsan.Fille min sköldpadda är fortfarande borta. Supertrist! Jag har lånat in två grekiska sköldisar, en hane och en hona som jag hoppas skall kunna locka hem honom med tanken att tjejsköldpaddor luktar ju just det, tjej
.
Får jag presentera Blixten och Emma


Vi får se vad som händer men när det är så här halvdant väder är han ju inte heller lätt att få hem igen för han blir trött av kylan och gräver ner sig...

Avslutningsvis kan jag väl säga att det är som Noas Ark här just nu, - 2 stycken av allt jag gillar...;)
En karl med traktor då kanske, men man kan ju inte få allt här i livet...

Inga kommentarer: