torsdag 24 februari 2011

Sen sist....

Det är fortfarande kallt....Jag har avslutat min miniturné genom Sverige. Malmö, Sthlm, Umeå och Gamla Götet fick smaka på 2 timmar vardera av Jenny som pratar hund utan att ens ta paus för att andas....;) Det har varit superkul och det är något jag gärna gör om! Ceva och Lupus har varit kalas att samarbeta med. Vi får väl köra en kattturné nästa gång, eller hur??
Alla ni som har tagit kontakt efteråt med både utvärderingar, feedback, frågor och smicker, jag tackar er alla! :)

Nu har det även varit lite rulle med de privata konsultationerna och jag har flera nya kurser som skall arbetas fram. Bland annat så är en praktisk "seniorvovvekurs" under uppbyggnad. Den drar igång nu i Mars. Det är helt fullbokat i den och vi kommer att ha fullkomligt fantastiskt roligt, det är jag helt övertygad om: Bland annat skall de gamle få gå blodspår, lära sig shaping osv....kan inte bli bättre!

Igår var jag på ett informationsmöte gällande de nya uppstramade reglerna som gäller alla oss som jobbar i djurhälsobranchen. Det är fortfarande ganska snurrigt gällande vad man får och inte får göra som icke legitimerad djursjukskötare... jag är mycket nöjd med att vara en av dom som faktiskt utan att bli ifrågasatt kan säga att ja, detta får jag göra eller nej detta får du inte delegera till mig för där har inte jag kunskapen att ta det fulla ansvaret.

En sak som jag är fascinerad av är att en person som innehar jaktlicens helt lagligt får ta sin hund ut i skogen och skjuta den. En legitimerad djursjukskötare får endast efter delegering sköta avlivningarna och då måste en veterinär finnas i huset. Dessutom måste veterinären vara den som dödförklarar.... "En sån som jag" är faktiskt till skillnad från en jägare väl utbildad i hundens fysiologi, praktiskt rejält erfarna av att avliva med injektion,utför oftast avlivningar dagligen, och då vi är medicinskt utbildade i 2 år, utbildade i anestesi, så är vi faktiskt även kompetenta att avgöra då ett djur är dött... Så lagar kanske är bra men får jag säga det så är dom i detta fallet helt ute och cyklar. En lekman får dessutom själv avliva djur som är yngre än 14 dagar eller mindre en 1 kilo... detta innebär att du får slå ihjäl en valp som är 13 dagar gammal genom att slå den i bakhuvudet.

Är detta rimligt, då en person som kanske har arbetat som sköterska i 5 år på klinik numera inte får koppla på ett dropp eller ge en injektion som en veterinär förordat. Det kan man fundera på.Dessutom är det numera straffbart att kalla sig för sköterska eller djursjukvårdare. Är man legitimerad heter man "Leg Djursjukskötare" är man inte det så är man "Djurvårdare". Det blir svårt att lära om, har jobbat som djursjukvårdare i 20 år och gått Djursjukvårdarutbildningen....Gamla hundar måste lära sig att sitta dom också.

Längtar efter våren...

Inga kommentarer: