tisdag 15 mars 2011

Forum, en helt egen värld....

En ganska obekväm och ocharmig värld


Har sen jag var hemma och var sjuk hängt lite inne på ett forum som heter vovve. Det är faktiskt en helt surrealistisk parallell hundvärld som jag inte kände till tidigare och som jag nog fortfarande inte förstår mig på. Därinne är hundratals hundälskande människor och debatterar och funderar gällande våra hundar. För er som aldrig varit inne på ett sådant här forum så vet jag faktiskt inte om jag kan rekommendera det heller... man kan bli helt uppslukad som det verkar. Tänk dig att du svarar eller skriver en fråga,,, det blir nästan som en drog att gå in och se om någon har svarat eller inte. Jag kände själv av detta fenomen.

Mitt problem var att jag mycket snabbt blev mer än irriterad på vissa personer där inne som utan att skämmas fullkomligt öser ur sig sitt förakt utan att tänka på följderna eller sanningshalten. Vissa trådar utvecklades snabbt till rena mobbingen om folk tyckte olika. På nätet skräder man inte orden, man är anonym och kan i denna anonymitet även hävda att man själv har en fantastisk kunskap om både det ena och det andra, utan att någon kan motbevisa dig. Låter du bara tillräckligt kaxig och har en attityd som ger intryck av att man kan minsann en massa fina ord, tänker folk att, han vet nog, ja då har man skapat sig en antagligen ganska skön fantasivärld som man kan luta sig emot. Eller kanske inte luta sig emot...det är ju byggt på luft.

Jag gick snabbt i fällan att börja att tjafsa emot då vissa påstod rent felaktiga "sk fakta". Det slutade med att jag redovisade min CV för att lättare förklara varför jag ansåg att jag visste att detta som sagts ej stämde, men fick i min tur bara svaret att "vi har valt att vara anonyma och vi har en massa kunskaper som vi inte tänker redovisa här"... det blir svårt att diskutera då, när man pratar med ett lufttroll som har ägnat sin största vakna tid de senaste åren, på ett forum där nyblivna hundägare antingen har känt sig helt nedtryckta i skorna eller så har dom ansett att, "den här killen kan nog allt, jag frågar honom istället för att ringa till veterinären eller utbilda mig inom beteende eller vad frågan nu handlade om...

Ett forum skulle ju kunna vara en guldgruva i att delge varandra sina kunskaper, peppa, och diskutera även olika åsikter men allt för många trådar "ballade ur" för att jag skall tycka att det känns väsentligt att spendera mer tid där inne.

Ganska fascinerande, men också ibland en mycket otäck värld enligt mig. Jag tror jag håller mig till riktiga människor och den i övrigt riktiga världen istället.

2 kommentarer:

Åsa o Lovis sa...

Vovve är verkligen helt sjukt... Totalt urspårat. Även om det kan hetta till på Allt om hundar åxå är det så himla mycket trevligare där...

Jenny o company sa...

skönt att vi är flera...:)