onsdag 15 juni 2011

Vi och dom....

Om ni trycker på titeln kommer ni till en insändare som Barbro Börjesson, känd från SVTs "Gó kväll" har fått publicerad i senaste numret av Hundsport. När jag läser hennes text förstår jag att hon är heligt förbannad på någon/något och att hon vill ha sagt en hel massa gällande hennes kritiker, sen förstår jag inte så mycket mer...

Mitt problem är, förutom att jag anser att hennes artikel är osaklig, förvirrad och generaliserande på ett grovt förolämpande sätt, om man nu är en av dom som antas räknas som en "mjukare" instruktör, är att hon använder sig av tankesättet "Vi mot Dom". Det är väl verkligen inget tankesätt som kommer att hjälpa gällande att börja en vettig diskussion gällande de träningsmetoder man väljer att använda. Det skapar enbart fler arga insändare, fler generaliseringar och fler oriktiga påståenden angående X eller Y.

Jag anser dessutom att skall man skriva en insändare med ett kraftigt innehåll angående att man känner sig kränkt av enskilda individers förutfattade meningar gällande en själv,,, ja då får man allt hålla sig ifrån att generalisera ihop en stor grupp av instruktörskollegor som aktivt har gjort ett val gällande sin träningsideologi.

Jag tar gärna upp debatten med Barbro angående hennes otaliga avsnitt där hon kastar saker både på och efter hundarna för att skrämma dom så pass att dom avbryter sina beteende, hon får ägarna att rya och skälla på hunden och då hunden förvirrat slutar att agera så kramar B om dom och problemet anses löst. Eller? Om det inte är så så får man nog sluta att redigera på det sätt som görs för det är detta budskap som kommer fram i rutan.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, att trycka bort utagerade beteenden utan att ta reda på orsak, eller heller för den delen erbjuda för hunden ett annat alternativ, är som att sätta en kork i rumpan på hunden med diarré, som att flytta till ett hus så inte grannarna störs av de stressade ylen då hunden är ensam, att trycka ner hunden i hundmöten så att den inte vågar agera trots att känslan är detsamma, det är förkastligt. Så är det och det står jag för att jag anser.

Hälsn "Eventuellt en av de som kallas för velourhuligan".
p.s Gällande hennes utspel mot Anders Hallgren så bottnar det (tror jag) i att han i sin tur kritiserat henne för bland annat detta som jag tagit upp här i min text.

Inga kommentarer: