tisdag 12 januari 2010

Förlåt igen! Det var nästan en månad sedan sist!

Ja, man kan väl säga att jag har hållt på med allt som har med "julande och nyårande" att göra och har haft en paus från kurser och föreläsningar under denna tiden. Huset har varit invaderat av folk och fä i veckorna två och det har varit helt fantastiskt mysigt! Min första riktiga gran och allt som hör tomtar till, till och med en snögumma i trädgården;)

Förutom gällande den vansinniga hetsjakten på varg så har jag varit lugn och glad.

Hur kan man besluta att ge 12000 personer vargjaktlicens, 12000 pers som är allt annat än opartiska i målet,och de har dessutom aldrig har skjutit en varg tidigare(eller?!) läs: människor som gärna skulle skjuta alla våra vargar.

De har spårat i förväg så att de snabbt på den första dagen mer eller mindre kunde sätta upp ett hardrev och skjuta alla individer de såg. De sköt unga, gamla, hanar och tikar och dessutom föräldradjur! -som är dom som håller ihop flockarna.

Tro inget annat än att vi kommer att se ett stort antal ensamma vilsna djur som blivit ivägskrämda från en helt fungerande flock, eller ensamma pgr av att deras familjer blivit dödade. Dessa djur kommer att ha svårt att hitta föda på egen hand, vilket i sin tur innebär att de kommer att söka upp,,,, just det, tamboskap och samhällen!

Grattis till oss fantastiska människor som tar sådana genomarbetade faktaunderstödda beslut! Ursäkta språket, men ett så djävla oansvarigt sätt att släppa på en jakt har jag aldrig hört talas om förut. Dessutom var det ingen instans som hindrade någon från att jaga djuren då det var djup snö, på samma sätt som man stoppar klövjakt vid djupsnö för att inte jaga djur som har försämrade chanser att ta sig undan. Vi hade skadeskjutna djur som fick springa i över två dygn, kvoter som överskreds 1 dagen... ja härregud.

Men,då jag blir tvungen att byta ämne för att inte bli helt tokig så kan jag berätta att samma lilla vovve som tog BIS på stora stockholm, även blev BIS på My Dog! En liten varg med korta ben, västgötaspetsen Skogbygdens Nora Supernova! 2 gånger på 3 veckor! Helt otroligt, supergrattis!!!

Till helgen bär det av till Alvesta där jag skall vara lärare för Hundutbildningsgruppens instruktörsutbildning. Det känns läskigt att plötsligt vara kollega till bl.annat Anders Hallgren och Kurt Blixt (de stora elefanterna) men samtidigt känns det helt suveränt roligt!

Jag har dessutom kommit in på en massa roliga universitetskurser: "Hästens beteende", "Hund – avel, utfodring och hälsa", "Människans och djurens kognitiva förmågor", "Häst och sällskapsdjurens djurhållning". Vi får se om jag klarar alltihop samtidigt som jag har allt annat. Det finns risk för att hästen får vänta tills nästa höst.

Min katt käkar möss som han hittat i skafferiet och hundarna börjar se ut som snömannen som inte har varit när en klippsax på allt för länge...

God fortsättning till er alla önskar jag och min flock! Vi älskar denna vita vinter!!!

3 kommentarer:

Anna&Trion sa...

Hej! Hittade hit via "schappesnack" =)
Vilka fantastiska bilder!

Kommer nog att kika in ofta... kul med en schappisblogg att följa ;)

Jenny o company sa...

Tack så mycket! Kul att du hittat in!:)

Kattis & djuren sa...

Hallojten Jenny!

GUD så VACKER din kissemiss är! Höll på smälta av stolen då jag såg bilden på honom i helbild från sidan ute i snön... Mums! :-)

God fortsättning på det nya året! :-)