torsdag 7 april 2011

Nu är det vårrulle! igen...:)

Och snart är det påsk!

Nu är det full rulle igen! Solen är framme, fåglarna drillar och katterna stannar gärna ute så länge dom någonsin kan...Hundarna tillbringar dagarna i solen på dagis och matte jobbar.

Dessutom är det nu till helgen dags att påbörja den sista puzzelbiten i mina viktiga utbildningar som jag vill ha i ryggen för att kunna känna att jag har gått dom bästa utbildningarna som finns att tillgå i Sverige. Hundutbildningsgruppen har en hundproblemutredarutbildning där man som vanligt får många olika perspektiv på utredning på hundbeteenden. Denna helgen skall vi lyssna på Anders Hallgren som väl är Sveriges "mesta" hundpsykolog. Han har arbetat med hundars beteende sen tidigt 70-tal. Det skall bli mycket spännande att få så mycket tid som 2 hela dagar med denna man och allt som kan finnas i ett sånt huvud. :)

Fler lärare som kommer att dyka upp under året är:
David Selin själv, han som anordnar ACD-konferenserna, och den man som har imponerat mest på mig av alla, imponerat med sina otroliga kunskaper, sina intressanta vinklingar, sin öppenhet för ny kunskap och för sin breda syn på hur allt hänger ihop. Helt unikt.

Vi kommer även att lyssna på Lina Hetta, beteendevetare, Linda Atmér, biolog,Maria Eriksson, hundmassör, Curt Blixt, "hundguru" bland annat skapare av mentaltestet som vi har i Sverige,Kerstin Malm -etolog, Marie Wendt psykolog, Carl Gustav Siewertsson veterinär. Alla dessa människor skall försöka att ge sin syn på hur beteeende hos hund fungerar och hur man skall kunna hjälpa till om det har gått snett.

Jag ser otroligt mycket fram emot dessa 8 kommande helger under året.

Jag anmälde mig ju i efterhand även till 15 poäng på Skövde högskola i "Djuren och människans kognition". Denna kurs helt otroligt spännande och jag ger järnet för att försöka att hinna med allt.. Gör jag inte det får jag kanske inse mig besegrad och fortsätta nästa termin men än så länge kämpar jag på. Vi får se.

Praktiskt med hundarna så är det hög tid att börja med spåren igen. Vi längtar allihopa, Dito mest....;)

Och Kompis har blivit morfar!!!! :) Skall åka ner och klämma på valpar på annandagen!

Inga kommentarer: