torsdag 21 augusti 2008

Länge sen....

Vårt fina hus i Skåne. Jag hade bott här direkt om man kunnat pendla!
Ja det var ett tag sedan.... Nere i skåne har det varit en tråkig begravning av min morfars fina lillebror som familjen kallar "Fabbro Hjalmar". Han skulle bli 95 så på det viset var det väntat men trots det blir jag helt hjärtekrossad då den sista farbrorn med snickarbyxor, bössa och röd stuga med utedass, har försvunnit. Mina vänner och jag har på senare år tillbringat en hel del härliga helger i de djupa skogarna i skånes göinge. Puss och kram på dig söta Hjalmar, vi syns i de eviga skogarna i nästa universum!

Hundträning då? Jo då, här har vi börjat att träna på 3ans moment, och sitt under marsch börjar ta sig riktigt fint. Hoppet är nog gaanska klart, men vi skall träna på att hoppa tillbaka trots att apporten hamnar snett för jag litar inte riktigt på min förmåga att kasta. Rutan kör vi vidare med på samma sätt med framkommando från varierande avstånd och riktningar.

Luktdiskrimineringen har vi inte börjat med än så vi får väl se men tanken är att börja med post-it lappar som han får lära sig att följa den med min lukt på innan vi blandar in pinnarna för jag tror nog att han kommer att börja plocka bland pinnarna annars...

Stegförflyttningarna har vi börjat med och då måste jag säga att det var jättekul! La ut en planka och ställde upp mig på ena sidan. Kompis går direkt och ställer sig på motsatt med tassarna på plankan. Vi började med att röra oss åt sidorna och han fattade direkt! När vi hade kört så åt båda håll med lysande resultat och en superglad hund, tog jag in honom till utgångsposition. Jag börjar röra mig år höger och han följer mig jättefint utan att vingla. Där avslutade vi och snart så skall vi testa att röra oss åt vänster men den är ju lite lurigare...
Dito har fått jobba med stimulikontroll men han gissar allt som oftast fortfarande.... Idag fick han lära sig att det är bäst att sitta kvar på berget brevid mig trots att jag kastade ner korv i gräset nedanför. det var svårt men det fungerade det med! :)

1 kommentar:

Siv sa...

Kult at dere blogger igjen! Det huset der ville jeg også gjerne bodd i...