tisdag 5 augusti 2008

Schapendoesspecialen 2008!

Så då var det över....schappefestivalen som vi trixat med så länge. Det har varit en virvelvind av upplevelser och uppgifter men så här i efterhand när man kommit hem och landat börjar man inse att det fungerat fantastiskt fint allting! Vi har varit ett kreativt, roligt och framförallt envist gäng som hållt i trådarna. Det har varit jättekul!

Allt började på fredagen med att ställa iordning hela området och att packa upp alla priser och annat som skulle kastas över folk då de var med i de olika aktiviteterna.

Programmet var följande:

Fredag
: Klubbmästerskap i lydnad på kvällen med grill efteråt. Kompis skulle tävla i klass 2.

Lördag: Jag sitter i vaccinationskontrollen när folk kommer och sen var jag mer en allt i allo under hela dagen + att Dito skulle ställas ut. Jag ställde även en annan hund vi känner och vi blev bästa hane i öppenklass där också Ozzy kom 2:a!
Hundglassar (gjorda av färskmat blandat med vatten i pizza-salladsburkar)skulle fixas. med mera med mera. Middag på kvällen med ett stort lotteri.Avrunda sent med att sitta lite vid en husvagn som en i styrelsen ägde och ta en öl och snacka lite skit, hundarna låg bundna brevid.

Söndag: Avelbedömning, där jag skulle skriva för en av våra holländska rasspecialister som rest hit för vår fina utställning.

Agilityklubbmästerskap med både individuella och lagtävlingar.

Barn med hund där barnen får prova att ställa ut och bedöms efter sitt kunnande och samarbete med hunden.

Avslutning och sen skall allt packas ner och sorteras.. Fick frågan: "Brukar dina hundar tugga på sladdar?"- Svaret var inte svårt och jag var tvungen att svara att ja, en av dom... Dito hade käkat upp sladden mellan husvagnen och bilen. Det var första gången dom använde sin nyinköpta husvagn! Skämmas,köra hem och bära upp alla konstiga grejer men släpat med sig upp för 3 trappor. Sooova.

Måndag
morgon: klockan ringer klockan 6 och åka till jobbet.....

Så till mina egna resultat i helgen:
Med Kompis: Platsliggande- 10
Fritt följ -10
Läggande - 9,5 (jag saktade ner lite helt omedvetet...)
Inkallande m ställande - 6 (han tar för många steg innan han stannar)
Sändande med ställande -7
(han står med en framtass kvar på sågspånet på rutan men annars var han perfa! Det var mitt fel som stannade honom för tidigt)
Apportering - 10
Fritt hopp över hinder - 9 1/2 (sätter sig sent)
Fjärrdirigering -10
Helhet 10

Summa 181,5 poäng! Roligt!!!


Han var dessutom jättehärlig bara för att han ställde upp alls, då det varit jättevarmt hela dagen och han bara legat i sin bur och väntat i skuggan på mig som sprang runt och arrangerade hela grejen, stod på scen, skötte lottningen, domaren, sågspånet osv osv. Han klev bara rätt ut ur buren och körde! Jag älskar denna hund! Precis tvärtom från förra gången då vi fick bryta för att han inte brydde sig alls... Schapendoesar!

Dito ställdes på lördagen och studsade bara lite ... Domaren från holland var tuff i sina bedömningar och var inte snål med att skicka ut hundar med 2:or. Dito blev en av dem pgr av sina tandförluster. Men an var väldigt noga med att säga att han tyckte jättemycket om honom och att om han bara....

Ditos kritik löd:
14 månader , trevligt maskulint huvud. Goda propotioner, fina öron och ögon. saxbett med flera tänder som saknas i underkäke.. Bra vinklad bra och fram. Pälsen lite för lockig. Fin över och underlinje. rör sig bra men svansen får inte bli högre( Hi hi.. det skall jag säga till honom)Vänskapligt temperament.

Med andra ord har jag en duktig lydnadsvovve (om han själv vill) + snygg tandlös krullig trevlig högsvansad "svart fara" som är bra på att röra sig! det visste jag ju! :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!!! Då är du väl uppflyttad i klass III med Kompis nu? Duktigt.

Jenny o company sa...

Tack! Ja uppflyttade har vi ju varit ett tag, men vi har ju ett 1:a pris kvar till ett LP2 och detta var tyvärr en inoff. tävling så vi står kvar med ett 1:a pris kvar men nu djäklar vet jag att vi kan för nu har vi haft över 170 poäng 3 gånger.... suck! Men vad gullig han är när han vill! :)

Siv sa...

Gratulerer, jeg visste dere kom sterkere tilbake! Jettebra :D