onsdag 8 oktober 2008

Hundcampus kommer till stan!

Jag har i många år suktat efter att gå Hundcampus mycket gedigna utbildningar i etologi och problemhundsanalys, men det har varit omöjligt då dels kostnaden är hög och faktumet att du går heltid i deras skola långt härifrån. Men..... igår var de i Gbg för att berätta att de håller på att sätta upp utbildningar här i götet! Hur glad blir man då!? Vi kommer att få mer info inom några veckor.

Jag pratade med deras representant Lennart efteråt och han blev intresserad när jag berättade om vad jag försöker skapa, en "felande länk" mellan kropp och själ gällande djursjukvården och beteendebiten. Vi kanske kan komma på ett sätt att samarbeta och han tyckte även att vi skulle gå igenom den utbildning jag redan har och titta på vad jag behöver kompletera med. Man kan nog skräddarsy en utbildning för mig trodde han. Hur kul vore inte det då?!

Han höll dessutom ett föredrag om hur man jobbar med hundarna för att utbilda dem till specialsök och hur man använder spårandet och sökövningar för aktivering för att ha roligt och för att få ett bättre samarbete. Det var väldigt intressant och nog blev man sugen alltid!

1 kommentar:

Anonym sa...

Akta dig bara. Utbildningen är inte så "gedigen" längre, då båda lärarna inom ämnet slutat.
Utbildningarna håller inte alltid vad de lovat. På deras hemsida står det i beskrivningen
"Vid utbildningens slut kommer analytikerna att ha studerat
och arbetet med över 80 problemekipage". Årets kull har fått arbeta med mindre än 10 ekipage, varav ett hoppat av då de blev "bortslarvade". Har själv varit där på kurs, och stämningen i huset var inte att njuta av.