söndag 5 oktober 2008

Nu är det anmält....

Skall vi kunna uppnå vår målsättning att ta LP2 med Kompis så måste man ju tävla... Så nu är vi anmälda till GMBK i början på november och i Partille i slutet av densamma... Dessutom har Kallebäck en tävling i december som känns som vår sista chans att tävla i 3:an innan årets slut som vi ju faktiskt föresatt oss, den har vi dock inte anmält till ännu...

Ditos debut i 1:an innan årets slut känns väldigt avlägset vilket är lite tråkigt för till 70% handlar det om att han har så svårt att fokusera när vi kör i svårare miljöer och när vi förlänger passen.

Idag tränade jag hundarna på min inhängnade parkeringsplats för att se hur de klarade av en helt ny miljö. Dito körde lite burlekar kalasfint och även en smula bakåtmarsch gick fint. Vi satte några klockrena inkallningar med jättefina ingångar och matte var nöjd.... ända tills det kom hundar på "Ditos gångbana" som det skulle stirras och skällas på. Snipp snapp snut så var träningen slut!

Kompis var ganska duktig han också men han fixar inte att bli belönad med mjukost som fastnar i mustaschen utan att drömma sig iväg allt för långt bort i stan, så vi fick inte till någon riktigt bra träning direkt. Men mellan dömmarna så vaknade han till ganska bra men mattes tålamodsbrist gjorde att vi struntade i att köra på. Det gör en gigantisk skillnad att komma på ett helt nytt ställe att dra fram buren på och börja träna på ett ställe där man annars bara "går till bilen" . Nyttigt.

Inga kommentarer: