torsdag 5 februari 2009

En helt fantastisk paddock!


Ikväll har jag invigt vår nya träningsarena. Paddocken här nere är i toppskick och hur stor som helst. Då det är tak över så är det torrt och fint och man får leta ordentligt för att ens hitta hästbajs, (vilket Dito förstås gjorde direkt)
Båda hundarna var supertaggade efter att ha suttit på jobbet en vecka och Kompis blev så glad över lite strukturerad träning att han höll på att krypa ur skinnet! Vi körde frivilliga sättanden under baklängesmarsch som sedan blev till sättande på kommando vid fotgående. Han känns mycket säker och jag testade honom med att försöka lura honom men han vägrade att göra fel! Vi fortsatte med frivilliga ställanden som övergick till inkallande med ställande och så småningom även ett läggande därpå. detta känns också som att det håller på att lösa sig. Vi testade även "fram!" och han susar iväg men har en tendens att snea iväg så jag kånkade fram några hinderbommar som bildade en "gång" som han skulle köra emellan, då blev detta också mycket bättre direkt! Gullehund!

Dito fick köra utgångsställningar på frivillig basis och han var också jättetaggad och fokuserad. Därefter fick han leta positionen från längre håll och under baklängesmarsch. Han blir bättre och bättre och växlar inte position så mycket längre. Han har en skön stil där han struttar brevid med attityd och svansen i vädret. Vi måste bjuda hit lite roliga folk för att träna och kunna arrangera mer störningar och distansbelöningar.

Det var med andra ord skitkul att träna idag och den där paddocken kommer inte att få vara ifred längre! Ljust och stort och perfekt underlag i Februari, kan man önska sig något bättre?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man ställa dit agilityhinder också? Om man har råd att köpa några, alltså... Vi ses på onsdag!

Jenny Beckman sa...

Åh,man kanske kan önska framtida tävlingslydnadskurs i paddocken....

Jenny o company sa...

Ja det är möjligt att göra precis vad som helst där inne! :)

Emelie sa...

Hur mycket kostade det att bygga detta ridhus taket över paddocken.

Emelie sa...

Hur mycket kostade det att bygga detta ridhus taket över paddocken.