tisdag 3 maj 2011

Sköldpadda värre än Jesus och Kompis är Morfar !

Förra året vid midsommar lyckades min grekiska landsköldpadda Fille ta sig ut ur sitt utehägn, hur,.. vet jag fortfarande faktiskt inte. Jag fick en massa hjälp av vänner, och vänners vänner, med hundar och utan, vi sökte faktiskt igenom ett riktigt stort område, men tyvärr utan framgång.

När hösten tog i och det blev kallt så visste jag att nu gräver han ner sig någonstans om han fortfarande lever. Jag fick vänta och hoppas att vi hittar honom till våren.


Vintern kom och som ni alla vet var det ju inte direkt den lilla blyga vintern heller... jag klockade termometern på -27 grader vid ett tillfälle, och mitt hopp att han skulle kunna överleva detta började tyna bort. Jag har ju under resans gång dessutom fått två nya sköldisar, Avrio och Retro, som har har försökt att fylla tomrummet efter Fille.

Men......Nu när det blev högsommar i April så var det någon som vaknade och plötsligt befann sig Fille, vaken och prasslande bland gamla höstlöv i min trädgård! Tack och lov är min väninna Anette en nyfiken typ så när hon hörde prasslandet gick hon dit för att snoka. Döm om min förvåning när hon kommer in i köket med en mycket efterlängtad sköldis vid namn Fille, världens bästa Fille! Precis som Jesus dyker han upp på påskdagens morgon....
Jag är överlycklig och har numera ett lyxproblem, 3 hanar och en aldeles för liten innebur... men det går att ordna.

Vidare till nästa nyhet och det är att Kompis är numera morfar och lille Dito har blivit morbror till tre underbara valpar!

Tuva, den stolta mamman
Det blev 2 hanar och en tik. En vän till en vän här i Göteboorg skall ha den ena grabben så han kommer härligt nära. Jag har utsett mig själv till gudmor och en ständig hundvakt om så skulle behövas. Han flyttar in till Catrine om 2 långa veckor och mycket snart skall han introduceras för hela stora vovvegänget så att han känner sig som hemma! Jag är helt kär i dom, titta bara....

Den lilla tjejenMin gudson


2 kommentarer:

Kim sa...

Måste bara ge tummen upp för en bra sida och blogg! :)

Jenny o company sa...

Tack så mycket! :)