tisdag 11 oktober 2011

Kerstin Malm, David Selin, Skara och älgklövar
Ja nu är det full rulle igen. Efter att ha varit helt utslagen i två veckor med över 40 graders feber är jag i full gång igen. Problemhundsutbildningen börjar lida mot sitt avslut och det är snart dags att knyta ihop säcken med allt vi har lärt oss från våra olika lärares infallsvinklar. Senaste gångerna har vi blivit drillade av David Selin "him self" och av etologen Kerstin Malm. Vi har haft riktiga fall som vi har utrett och jag måste säga att jag börjar för första gången på dessa fyra åren känna att jag kanske har en del under västen nu för tiden. Det är ett område som det bara är att inse att fulllärd, det blir man aldrig. Den dagen man tror sig sitta på alla sanningar gällande djurens beteende, då är man nog både korkad och kokt. Det finns ingen sanning. Däremot finns det verifierad kunskap att tillgå om man är intresserad och det är jag ju....kan bara inte låta bli...

Idag har jag varit iväg på SLU, djursjukskötarutbildningen i Skara. Jag hade som uppdrag att prata om hur en beteendeutredning går till på kliniken. Det är inte lätt att sammanfatta allt som är väsentligt på 6 timmar men tjejerna var smarta, hade bra frågor och deras egna testutredningar i slutet fungerade fint. Hoppas att någon känner sig sugen på att snoka vidare i ämnet. Det behövs fler beteendenördar i branschen!

När jag körde hemåt ringde min vän och berättade att han hade 18 älgfötter åt oss!! så nu skall det spåras må ni tro! :)

Härlig guldkant på en annars ganska dålig höst med många tråkiga händelser, och dåligt väder. Min föreståndande tvist i tingsrätten gällande att försvara mitt namn Nosvis tär på mig men jag kan ju bara säga att mina vänner går inte av för hackor! Mitt försvar och underlag för att ansöka om hävning av deras användande av ordet Nosvis baseras på att namnet redan vart i fullt bruk och att namnet förknippas med mig så här har jag bett folk om hjälp med skrivna intyg. Förstå hur många som har tagit sig tiden att skriva..:) Veterinärer, beteendevetare, etologer, instruktörer, kunder, kennelägare, SLU, SKK, SBK, rasklubbar med flera med flera. Jag tackar er alla av hela mitt hjärta! Skulle det vara att jag förlorar namnet på grund av formalia kan jag ändå känna att jag har vunnit ändå för att jag har så fina vänner, kollegor och ett otroligt stort kontaktnät av kunder.
En pärm full av bevisning!

Ja, ja,,, jag har kontakt med en jurist, och jag har en pärm full i bevisning som kommer att göra det möjligt att faktiskt eventuellt kunna rättsligen hävda att rätten till namnet är min, jag hoppas och tror att det blir precis så. Hur kul kan det vara menar jag att starta upp en hundskola med någon annans namn? Det bäddar för förväxlingar och det är en liten värld den här hundtränarvärlden så man får allt tänka sig för lite också. Det man gör får konsekvenser. Jenny är på krigsstigen kan man säga! Återkommer med mer nyheter så fort jag har dom. Igen tusen tack alla ni!

Inga kommentarer: