måndag 12 oktober 2009

Länge sen sist....

Sen sist har det varit en massa roliga projekt och händelser som har utfallit väl.

Mina cairnterrierbrudar hade hyrt ett toppenställe där vi kunde köra träningen inomhus i en jättefin billig lokal. Där kommer man att hamna fler gånger...:)

Vi körde en massa övningar som gick ut på att vovvarna fick lära sig behärskning och att komma på att "för att komma till... måste jag först..." - det gick jättebra trots att de flesta hade jättesvårt att springa förbi mig (med en kattmatsburk) för att komma på en inkallning från matte. Så fort de beslutade att ge upp att tjata på burken och ta sig mot matte så fick de ett klick och ett varsågod för att satsa järnet för att få springa till mig för att smaka. Mycket effektiv, svår övning och mattarna jobbade så svetten bokstavligt talat lackade..:)Kul! (för mig i alla fall):)

Mindre "bra" nyheter kanske, är att jag har meddelat min rasklubbs styrelse att jag vill avsluta mitt uppdrag i aktivitetskommittén, då jag känner att jag varken hinner med eller har kvar den sug som behövs för att orka ta sig tid som man egentligen inte har. (Är ni schappefolk som läser detta, så anmäl gärna ert intresse för att hjälpa till och ta över efter mig för det är kul arbete om man känner att man har lusten.)

Cilla, den lilla lyllosen har påbörjat sin instruktörsutbildning för David på hundutbildningsgruppen och jag är grymt avundsjuk på henne, men dels går jag ju inte kursen överhuvudtaget,skall ju faktiskt till och med vara lärare där om några månader...tillsammans med sådana "småpotatisar" som Anders Hallgren, Kurt Blixt, David med flera...hjälp!....) och dels var jag uppbokad i helgen via västra kennelklubben som hyrt in mig för att utbilda SBKs instruktörer i inlärning och klicker.

Det var ett härligt gäng som hållit på i många år med allt möjligt i hundväg så kunskapen var hög och intresset var lika högt att lära sig om nya metoder och få ny insikt i hur hundar fungerar gällande just inlärning. Det blev en heldag och vi var nog alla ganska trötta igår kväll tror jag. Jag kommer gärna tillbaks till ert gäng i Borås!:)


Idag var det tillbaks på jobbet och jag inser numera ganska ofta hur fantastiskt bra jag trivs med mitt liv sedan jag flyttade till Kungälv. Jag har ett toppenhem, toppenjobb, och har fått en rivstart med firman som jag aldrig kunde trott...

Efter jobbet ikväll kom Ulf och Per ifrån Frigångarna (se länk via bloggen) för att gå igenom vad jag skall ta upp på den snart obligatoriska kurs, som alla som vill ingå i "frigångsgänget" måste ha gått, för att de skall kunna följa bra riktlinjer för att i sin tur undvika hundkonflikter vid deras träffar. Det fungerar ofattbart bra redan och trots att de allt som oftast är 60 lösa hundar i en stor röra är det sällan något strul, och det beror till väldigt stor del på att de som håller i mötena har en fantastisk kunskap och för att de hela tiden funderar på hur de skall förbättra för alla inblandade. Imponerande!

Ja full rulle är det, men ändå sitter jag och snokar på studera.nu och anmäler mig till fler universitetskurser i beteendelära för skall jag ha läst i 100 år så får jag allt skynda på...:)

Ps. Jag har faktiskt även hunnit med att träna mina hundar en hel del och äntligen börjar en "vuxen" Dito skymta fram ibland. Han har numera ett sjutusan till snyggt fotgående och fantastiska förflyttningar på fjärrdirigeringen (när han lyssnar på vilket kommando jag faktiskt gav...) han har lite bråttom ibland men det får man ta...:) -Hellre en för glad och otålig vovve än en som känner sig osäker och försiktig för att den är rädd för att göra fel.
Kompis är fortfarande helt bäst och kan inte längre luras då jag ropar "skit" istället för "Hit", jag gör allt för att lura honom...:)
Jag älskar mina fina vovvar!!!!

2 kommentarer:

Alva sa...

...och vi i Borås vill gärna att du kommer tillbaka till oss! Tusan, vi hade ju kunnat hålla på ett par veckor till...

Jenny o company sa...

Ja, tack för det! Utmana mig inte... jag kan prata hund i en vecka utan att ens gå på toa....:)