söndag 27 september 2009

Påbörjad ny kurs och älgfötter i skogen

I fredags drog det sköna klickergänget från i våras igång igen med en fortsättningsomgång. Vi har en ny liten stjärna i gruppen, en pudel på 4 månader som heter Bobby sällade sig in i gänget och det var en krutdurk av stora mått...! Han hade aldrig hört en klicker förut men det hindrade inte honom från att glatt köra handtargets, lära sig leka och släppa, titta på matte innan man går in genom dörren, med mera. Allt detta för en burk med kattmat som hans matte utan att tveka stoppade ner fingrarna i. Sånt gillar vi! :) De andra ekipagen har jag drillat hit och dit förut så de är vana...:) En ny stjärna till har vi förstås, en liten otroligt söt russelfröken som hittades av hennes supertaggade husse och matte, de tycker så mycket om sin tidigare hund "Z" att de behövde en till för att inte bråka Nu har dom alltså varsin vovve! Härligt!!!

Idag har min sköna vän Klara och jag varit ute och låtit våra hundar frossa i blodspår som avslutades med härliga stora älgfötter som hångde från diverse träd. Kompis trodde inte sina ögon när han insåg vad det var han hade snokat reda på, han har nog varit allvarligt bekymrad för att jag hade förlagt dom helt och hållet....
Mattarna har fikat och hängt efter i linor med hundar som tuffat på i fantastiskt härliga självsäkra spår, = en mycket trevlig dag för alla inblandade!

Tyvärr ringde min mamma och hade det inte riktigt lika roligt för hennes fina "Sigge-Katt" hade jätteont och kunde inte kissa... Han har haft detta problem förut och det har fungerat hemma sedan dess, men han är väldigt känslig för "vanligt" torrfoder så direkt efter bara ett fåtal dagar med annan mat än den som är till för katter som honom, fick han problem igen. Ta varning ni som har känsliga katter, köp mat hos veterinär! Nu ligger han på Smådjursakuten i Gbg med kateter och smärtlindring och vi håller tummarna för att han får komma hem snart igen.

Inga kommentarer: