fredag 8 augusti 2008

Kompis är krasslig.

I måndags blev Kompis irriterad i ett öra och vi satte in behandling med örondroppar och smärtlindring. Då det inte såg helt ok ut i förrgår undersöktes han igen. Veterinären som gick igenom honom tittade även i ögonen och upptäcker då att han har förändringar på båda ögonen! Jag får fullständig panik och ser framför mig hur min hund håller på att bli blind.. Jag ringer direkt till en vän och kollega som är ögonspecialist för att få honom ögonlyst. Dessutom har vi även hittat att han har en kraftig infektion i urinblåsan. Igår var jag iväg och ögonlyste och efter en mycket noggrann undersökning konstaterades att han har förändringar på ffa hö men även på det vänstra ögat, men att det inte handlar om någon progressiv sjukdom utan att det är helt normala åldersförändringar. En otrolig lättnad! Min vovve fick diagnosen "börjar bli gammal gubbe" Han ser lite sämre då det gäller kontraster och det kan märkas i skymning och gryning ffa. Annars skall jag bete mig precis som vanligt med honom. Vi skall även undersöka urinblåsan på måndag men vi får ta en sak i taget för annars kollapsar matte av oro. Det är inte kul när ens vovve inte mår bra men jag är mycket gladare nu när jag vet att Kompis ögon inte är "sjuka"! Tack mina fina veterinärer Lena, Tobias och Inger som allihop har gjort allt för att se till att den här matten skall få lite lugnande besked och ett klart besked om hur det var! Puss på er!

5 kommentarer:

Ingela, Cosby o Wilde sa...

Usch och fy...det är så jobbigt när ens hund blir sjuk...tur ändå att han har en matte som jobbar i branchen! Häromdagen så fick Wilde ett getingstick i munnen...vilken fläskläpp...han blev tack vare snabb behandling dock snabbt återställd!! O inte har han lärt sig ngt..hugger glatt vidare efter nya getingar..Hoppas Kompis kryar på sig snart!! Hälsn Ingela, Cosby och Wilde!

Solbritt sa...

Hej.
Hoppas kompis kryar på sig!

Hälsningar
solbritt

Jenny o company sa...

Ja,man kan ju inte låta bli att undra om det är detta som påverkar honom emellanåt...när vi tävlar till exempel... men han verkar må som vanligt och nu skall vi bara behandla urinblåsan så blir han som ny! 1000 mila service! :)

Karolina sa...

Å vad skönt att det bara var att han håller på att bli gubbe för vet du vad gubbstruttshanhundar är det allra bästaste som finns!!! Jag har en så jag vet! Hoppas att urinblåsan blir som ny fort som bara den! Stor kram från Karolina och mördarhundarna

Chefen sa...

Men hallå!!!! Nu tycker jag att det bloggas väldigt dåligt här! Om det inte kommer ett nytt inlägg var tionde dag så går hela bloggen till inkasso.