Bloggarkiv

torsdag 19 juni 2008

Galenskap hos bröderna grus


Idag träffades jag och Cilla med hundarna på Arendal. Hundarna var helt galna! Dito har längtat efter sin storebror så mycket att han stegrade i kopplet som den svarta hingsten. Ozzy var inte mycket bättre och de rumlade och brötade som aldrig förr. Vi tog en kort promenad med kopplade hundar som var helt besatta. Vi bestämde rakt av att när de beter sig så här så får de allt vänta på att träffas.

Kompis fick en tävlingsträning idag och han var taggad och klockade rutan finfint! Härligt! Han kan svaja lite ibland men ingenting stort, så om allt går som man hoppas, borde vi kunna knipa vårt sista 1:a pris i 2:an på fredag. (Så här skall man ju aldrig säga men jag gör det i alla fall för min hund både kan och vill så jag hoppas att det håller!)

Ozzy kördes igenom på 1:ans program och vi insåg att han behöver en massa stimulikontroll för i hans huvud skall det improviseras trots att han fått ett kommando. Vi körde lite övningar med frivilliga läggande under bakåtmarch som sen byttes ut mot att han bara fick sitt klick då ett liggkommando getts innan. Han fattade snabbt och (förutom en tokrusningsrunda då han sprang bort och pinkade på Ditos bur), var han jättefokuserad och duktig. Han kan många saker den där vårdhunden!

Dito fick köra lite störningsträning som fungerade "så där"- han var för uppskruvad och klarade inte av att hålla tassarna i buren, ignorera Cillas leksak, osv så det släppte vi efter ett par lyckade, lättare repetitioner med kortare avstånd.

Sen övergick vi till fritt följ och han vänder nu upp fint efter bakåtmarchen och går cirka 10 steg. Han startar även fint med mig från stillasittande. :)

Tomo är halt för han har haft en fästing på insidan låret.... han är en känslig själ...

Inga kommentarer: