Bloggarkiv

onsdag 25 juni 2008

Husesyn och slagsmål igen....

Var tillsammans med Cilla och Ozzy och tittade på "mitt" hus. Det var helt underbart och jag faller pladask! Ljust, välplanerat, fin trädgård och så vidare. Det som tyvärr kom upp var att grannmarken ägs av kommunen och de har begärt bygglov för att bygga ett hus uppe på en bergsknalle som ligger framför "min" altan. Det kanske inte kommer att bli dumt men visst är det en osäkerhetsfaktor.... Men just nu är jag sugen och hoppas på ett positivt besked imorgon då jag skall tala med banken. Vi får se.

Efter jag slitit mig från huset gick vi en liten sväng längs "strandpromenaden" som går runt sjön Mjörn som nästan ligger i trädgården. Vi sitter och snackar och käkar medhavd smörgås, hundarna leker och badar. Plötsligt kommer det en ensam lös Amstaff-hane och trots att vi ropar syns ingen ägare till, Kompis blir stel och Dito tror att han skall kunna "bredsida" iväg den andra hunden men trots att vi faktiskt får med oss våra hundar så följer den andra efter. Ingen ägare i närheten.

När jag försöker shasa iväg den så smäller det, Dito hamnar i vassen med den stora hunden ovanpå och han blir både rädd och arg och Kompis blandar sig också i. Jag blir både rädd och förbannad och vrålar för att få en ägare att dyka upp.... till slut kommer en kille springande och ropar att hunden är snäll och aldrig brukar....osv. Jag säger att det struntar jag i, här har vi 3 hanar och han är alldeles för långt bort från sin! Allt hade undvikits om han plockat sin hund innan den började följa efter oss. Så himla tråkigt att hamna i slagsmål ytterligare en gång med Kompis, och jag vill ju absolut inte att Dito skall börja känna att han skall bråka när han träffar andra hundar. Vi gick därifrån upprörda och arga/rädda och den andra killen var också helt förstörd. Så himla onödigt alltihop! Tänk om detta är vår nya granne...

Ta i trä så tror jag ingen blev ordentligt biten denna gång men det är ju inte så lätt att se huden på Dito precis....vi har facit om några dagar.

1 kommentar:

Cecilia & Skalman sa...

Usch va tråkigt med slagsmål. Kan du inte få ner priset på huset med tanke på vad de planerar att bygga?!