Bloggarkiv

fredag 20 juni 2008

Senare på samma midsommardag efter lite eftertanke, smågodis, falaffelrulle och middagssiesta.

Ja, nu är det kvällen och dagen har börjat smältas...

Min tanke är nu att jag måste göra något konkret åt detta djäkla problem att min hund kan bestämma sig om han tänker ställa upp eller inte.

Hade detta varit en träning idag, så hade hunden åkt in i bilen redan under det fria följet, för så gör vi om han inte jobbar vanligtvis. Jag kanske skall sluta med det och faktiskt börja prova vad som händer om jag fortsätter och träna på att kunna få honom att jobba fastän han inte "känner för det". Jag kan ju faktiskt inte fortsätta att tolerera detta, men fortfarande vet jag inte exakt hur vi skall gå tillväga. Tips emottages tacksamt!

2 kommentarer:

Siv sa...

Hva var forskjellen på idag og igår? Er det miljøet han reagerer på eller er det motivasjonen. Gjorde du noe annerledes igår før konkurransen enn idag før trening?

Jenny o company sa...

Min teori är att han bara hamnar i ett tillstånd av att tänka på annat och då fastnar han där. Han struntade helt enkelt i att bry sig och tyckte nog att den ganska hårda blåsten förde med sig mycket härligt att sniffa efter...Jag känner inte att jag var nervösare än sist då vi fick ett helt annat resultat med 4st 10:or och flera nior. Det är det som gör det så svårt att göra något åt....